Food Market Show: Ερχεται η Νο1 διαδικτυακή έκθεση τροφίμων – ποτών στην Ελλάδα

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μεγάλες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας έχουν δηλώσει συμμετοχή τους για τη 2η διοργάνωση της FMS – FOOD MARKET SHOW – Θα φιλοξενηθεί στο LiveOn Expo Complex στις 11-14 Μαΐου 2021 και διοργανώνεται από την GREAT EXHIBITIONS

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη 2η διοργάνωση της FMS – FOOD MARKET SHOW, της Νο1 διαδικτυακής έκθεσης τροφίμων – ποτών στην Ελλάδα, που θα φιλοξενηθεί στο LiveOn Expo Complex στις 11-14 Μαΐου 2021 και διοργανώνεται από την GREAT EXHIBITIONS.

Η έκθεση έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ. και της Beyond Exports – I.S.T. Παράλληλα, στην έκθεση συμμετέχουν ως Χρυσός Χορηγός η εταιρεία FLEX FIN – Υπηρεσίες factoring και ως Υποστηρικτής η εταιρεία ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ Α.Ε. – Μεταφορές.

Μεγάλες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους,  δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στο μοναδικό αυτό, για την Ελλάδα, γεγονός που απευθύνεται σε αγοραστές από 85 και πλέον χώρες.

Μεταξύ των εταιρειών που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ξεπερνώντας τις 70, συμπεριλαμβάνονται:

 • ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ  ΑΕ (ΟΛΥΜΠΟΣ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ)
 • ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ – BIOSITIA
 • ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΑΒΕΕ (MEMOS FRUITS)
 • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΕ – TAKE FROZEN / VEGAN ACT
 • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΕΒΕ (PETIT DEJEUNER)
 • ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (CRETAN OLIVE MILL)
 • ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΕ
 • ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (MITSOPOULOS FARM)
 • BNS Biocyclic Network Services Ltd
 • DSAM AE (HELLENIC GROCERY – SPITIKO)
 • ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑΣ ΑΕ

Επιπλέον, Περιφέρειες της Ελλάδας, όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Κρήτη και άλλες,  στηρίζουν τους παραγωγούς και εξαγωγείς τους από διαφορετικούς κλάδους, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη διεύρυνση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Η GREAT EXHIBITIONS προκειμένου να διευρύνει τον αριθμό των αγοραστών έχει ήδη ξεκινήσει τη διαφημιστική προβολή της έκθεσης, επενδύοντας σημαντικά ποσά σε επαγγελματικά και κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, στοχεύοντας όχι μόνο στη ποιοτική αύξηση του αριθμού των αγοραστών, αλλά και του αριθμού των χωρών από όπου προέρχονται. Η στοχευμένη προσέγγιση των αγοραστών γίνεται μέσω Google, LinkedIn, Facebook, Instagram με ενημερωτικές καμπάνιες σε 15 χώρες αρχικά, και με άμεσο στόχο την αύξηση του αριθμού των χωρών, που θα επενδύσει η GREAT EXHIBITIONS στο επόμενο χρονικό διάστημα. Με την έναρξη της προβολής οι εγγραφές ξεκίνησαν και πυκνώνουν με γρήγορους ρυθμούς.

Η FMS – Edition 2 είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα με ολοκληρωμένα ψηφιακά περίπτερα που έχει ανοίξει νέους δρόμους διάδρασης της εξαγωγικής κοινότητας με την παγκόσμια αγορά.

Η FMS – Edition 2  είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο για τους Έλληνες εξαγωγείς και βασίζεται στη λογική της διασύνδεσης των παραγωγών και των αγοραστών μέσα από την ετήσια λειτουργία της πλατφόρμας www.foodmarketshow.com, αξιοποιώντας παράλληλα τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Εκθεσιακή συμμετοχή
 • Ετήσια προβολή
 • Διασύνδεση – Αλληλεπίδραση με προκαθορισμένες και όχι μόνο B2B συναντήσεις
 • Επικοινωνία με αγοραστές σε ετήσια βάση
 • Ενημέρωση – Επιμόρφωση
 • Παράλληλες εκδηλώσεις
 • Παράλληλη συμμετοχή σε άλλες μεγάλες εκθέσεις του κλάδου

Οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας των ψηφιακών περιπτέρων τους στο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους σε άλλα σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα που θα έχουν την φυσική τους παρουσία. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα της παράλληλης συμμετοχής, δίνοντας την ευκαιρία στους αγοραστές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να τους επισκεφθούν διαδικτυακά.

Επίσης οι ίδιες οι εξαγωγικές εταιρείες, αν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ένα εκθεσιακό γεγονός με φυσική παρουσία, θα οργανώσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία σε αυτό μαζί με άλλους Έλληνες εκθέτες, εξοικονομώντας παράλληλα ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, χωρίς να χάσουν την ευκαιρία της προβολής τους παγκοσμίως.

Η GREAT EXHIBITIONS, αντιλαμβανόμενη τη συγκυρία των καιρών, επενδύει σημαντικά στη διαδικτυακή παρουσία των επιχειρήσεων, στη δημιουργία έξυπνων και οικονομικών λύσεων που θα μας ακολουθήσουν και μετά την επιστροφή στα δια ζώσης εκθεσιακά γεγονότα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Managing Director της GREAT EXHIBITIONS, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης: «Δεν επαναπαυθήκαμε, δεν εφησυχάσαμε, αντίθετα προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δίνουμε διεξόδους στους εξαγωγείς μας. Το διαδικτυακό γίγνεσθαι έχει ακόμη τις δυσκολίες του, θέλει χρόνο αλλά εμείς τολμήσαμε και έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά δεν αφορούν απλά τους αριθμούς, την επισκεψιμότητα, τους αγοραστές και τις χώρες, αλλά τις νέες συνεργασίες, τις παραγγελίες και τις εξαγωγές που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης FMS – FOOD MARKET SHOW. Θα επενδύουμε συνεχώς και θα είμαστε δίπλα σε παλιούς και νέους εξαγωγείς με όλα τα σύγχρονα εργαλεία. Όπως αναμένεται η  FOODMARKETSHOWEdition2 θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και από τα μηνύματα που έχουμε λάβει έως σήμερα θα ξεπεράσει σε μεγέθη και αριθμούς την FMS1. ”

Η FMS – Edition 2 έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα και αποτελεί το εργαλείο που θα λειτουργεί συμπληρωματικά και ουσιαστικά για την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο οικονομικός κύκλος δεν σταματά, οι ανάγκες για εξαγωγές αυξάνονται και νέοι δρόμοι χαράσσονται για την εξεύρεση των απαραίτητων εργαλείων διασύνδεσης της εξαγωγικής κοινότητας με τις παγκόσμιες αγορές.

Η GREAT EXHIBITIONS έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικών εκθέσεων με βάση την εξέλιξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Η αρχή γίνεται τον Σεπτέμβριο του 2021 σε Λονδίνο με την SPECIALITY FINE FOOD FAIR LONDON και ακολουθούν εκθέσεις σε Σιγκαπούρη όπως η SPECIALITY FINE FOOD ASIA, η SIAL MIDDLE EAST στο Άμπου Ντάμπι κλπ.

Τον Οκτώβριο 2021 ακολουθεί η ANUGA, όπου η GREAT EXHIBITIONS έχει ήδη προπωλήσει τους χώρους της στους πελάτες της και έρχεται σε συμφωνία για νέους χώρους. Η TUTTOFOOD και η SALON GOURMETS στη συνέχεια αλλά και άλλα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, όπως η NATEXPO, η μοναδική έκθεση της χρονιάς για βιολογικά προϊόντα, θα κλείσουν τη χρονιά σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα για τους Έλληνες εξαγωγείς και τη περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών μας.

από imerisia.gr

News & Press Releases

FOOD MARKET SHOW 2021

FMS – FOOD MARKET SHOW EDITION 2 at the top of the list of the most wanted digital trade shows and most influential digital events!

SEE MORE
JOIN THE LARGEST VIRTUAL TRADE show FOR GREEK FOOD & BEVERAGES

E-Meet Greek producers // Discover Greek Products

Register for Free today